Новини ЕІУ

Дебати як молодіжний мейнстрім

Спільнота дебатерів, другий за масштабами світовий рух після олімпійського, нещодавно поповнилась новими учасниками, серед яких – студенти-магістри спеціалізації «Управління персоналом та економіка праці» Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ Тетяна Радчук і Владислава Чернова.

В Україні розвитком дебатного руху займається громадська організація «Debate for Changes» і ВМГО «Федерація дебатів України», яка налічує близько 20 регіональних осередків, у тому числі в Одесі. Саме тут наші дівчата стали учасницями Весняної дебатної школи, де продовж двох днів їм довелось змагатись з командами студентів інших міст та вишів у красномовстві, виступати в ролі прихильників і опонентів у вирішенні важливих соціально-політичних питань, зокрема, легалізації вогнепальної зброї в Україні, вибору між успішною кар’єрою та улюбленою справою, доцільності впровадження інституту політичного притулку в країні тощо. За правилами дебатних турнірів розв’язання кейсів-завдань мало обмеження в часі, команди-суперники готували аргументи «за» і «проти» та відстоювали їх перед великою аудиторією, а переконливість виступів оцінювали судді – досвідчені дебатери-призери міжнародних змагань.

Вже у першому протистоянні Владислава і Тетяна впевнено здобули перемогу й в подальшому отримали додаткове схвалення від журі – за креативність мислення. У свою чергу, студентки Інституту ЕіУ вдячні організаторам за шалений адреналін, справжній дебатний драйв та високий рівень проведення заходу, що також відзначили інші учасники ВДШ 2017 позитивними відгуками в пресі і соціальних мережах.

Інтелектуальне дозвілля, у тому числі в форматі дебатів, – молодіжний мейнстрім останніх років, а навики публічних виступів – професійний інструмент будь-якого управлінця. Тож колектив кафедри управління персоналом та економіки праці ННІ ЕіУ підтримує своїх вихованиць у прагненні бути в тренді, відточувати професійну майстерність та вітає із перемогою.