У Навчально-науковому інституті економіки і управління Національного університету харчових технологій функціонує спеціалізована вчена рада Д 26.058.01 (Наказ МОН України №1188 від 24 вересня 2020 року), якій надано право проводити захисти дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора (кандидата) економічних наук за спеціальностями:
08.00.03 - економіка та управління національним господарством;
08.00.04 – економіка і управління підприємствами (за видами економічної діяльності).
08.00.03 – економіка та управління національним господарством
I. Формула спеціальності:
Наукова спеціальність, яка досліджує функціонування державних систем та механізмів управління економікою на галузевому, міжгалузевому та регіональному рівнях, методи і економічні важелі регулювання економічних процесів та їх ефективність; ефективність функціонування національного господарства; економічну політику держави, шляхи та засоби її реалізації; форми, методи та важелі державного регулювання національної економіки.
II. Напрями досліджень:
III. Галузь науки, з якої присуджуються наукові ступені:
економічні науки.
08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності)
I. Формула спеціальності:
Наукова спеціальність, яка досліджує теоретико-методологічні, науково-методичні та прикладні засади, розвиток, тенденції та закономірності функціонування ринку товарів і послуг, міжнародних економічних стосунків, економічної, інвестиційної, інноваційної, виробничої, логістичної, маркетингової діяльності підприємств, організаційно-правові форми підприємницької діяльності, чинники, ресурси, види, стадії та результати економічної діяльності підприємств, процес і форми управління підприємством.
II. Напрями досліджень:
III. Галузь науки, з якої присуджуються наукові ступені:
економічні науки.
Голова ради:
1. Пєтухова Ольга Михайлівна, д.е.н., професор, завідувач кафедри, Національний університет харчових технологій, спеціальність 08.00.04.
Заступник голови:
2.Заїнчковський Анатолій Олександрович, д.е.н., професор, завідувач кафедри, Національний університет харчових технологій, спеціальність 08.00.03.
Вчений секретар:
3.Тур Олеся Василівна, к.е.н., доцент кафедри, Національний університет харчових технологій, спеціальність 08.00.04.
Члени ради:
4. Березянко Тамара Володимирівна, д.е.н., доцент, завідувач кафедри, Національний університет харчових технологій, спеціальність 08.00.04;
5. Бутнік-Сіверський Олександр Борисович, д.е.н., професор, завідувач кафедри, Інститут післядипломної освіти Національного університету харчових технологій, спеціальність 08.00.04;
6. Галиця Ігор Олександрович, д.е.н., професор, професор кафедри, Національний університет харчових технологій, спеціальність 08.00.03;
7. Гуткевич Світлана Олександрівна, д.е.н., професор, завідувач кафедри, Національний університет харчових технологій, спеціальність 08.00.03;
8. Дунська Алла Рашидівна, д.е.н., доцент, професор кафедри, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», спеціальність 08.00.04;
9. Ємцев Віктор Іванович, д.е.н., професор, професор кафедри, Національний університет харчових технологій, спеціальність 08.00.04;
10. Крисанов Дмитро Федосович, д.е.н., професор, керівник інституту, Білоцерківський національний аграрний університет, спеціальність 08.00.04;
11. Пугачов Микола Іванович, д.е.н., професор, заступник директора ННЦ «Інститут аграрної економіки», спеціальність 08.00.03;
12. Скопенко Наталія Степанівна, д.е.н., професор, професор кафедри, Національний університет харчових технологій, спеціальність 08.00.04;
13. Соломянюк Наталія Миколаївна, д.е.н., професор, професор кафедри, Національний університет харчових технологій, спеціальність 08.00.04;
14. Страшинська Лариса Володимирівна, д.е.н., професор, професор кафедри, Національний університет харчових технологій, спеціальність 08.00.03;
15. Тарасюк Галина Миколаївна, д.е.н., професор, завідувач кафедри, Державний університет «Житомирська політехніка», спеціальність 08.00.04;
16. Чернелевська Олена Леонідівна, д.е.н., доцент, професор кафедри, Національний університет харчових технологій, спеціальність 08.00.03.