Новини ЕІУ

Святковий Вечір інституту ЕіУ 2016

15 листопада у рамках загальноуніверситетського фестивалю «День факультету/інституту-2016» відбувся святковий концерт Навчально-наукового інституту економіки і управління
Цей Вечір був його дебютним для нашого інститут, томудо нього готувалися заздалегідь – творчо, старанно враховуючи найдрібніші деталі. Команда ЕіУ підготувала для своїх гостей масу цікавинок і несподіванок. У холі перед актовою залою облаштували спеціальну зону, де презентували новостворені корпоративні символи інституту, з якими всі бажаючі могли сфотографуватися на згадку. 
Та все ж всі поспішали до зали в очікуванні яскравого неймовірного дійства. А напередодні концерту студентська торсида ще й вміло «підігрівала» інтригу афішами, запрошеннями, оголошеннями в соцмережах. 
Та ось зал заповнений вщент – проректорами університету, керівництвом інституту, викладачами, співробітниками, студентами, випускниками минулих років, гостями з інших структурних підрозділів, і завіса повільно розсувається, запрошуючи до вистави під назвою «Життя – це вибір…»
Зав’язка, сповнена несподіваних і, на перший погляд, різких поворотів, доносить до глядача просту, але важливу думку: «Все наше життя - потік прийнятих рішень. Кожне наступне ставить нас перед новим вибором. Й іноді цей вибір змінює все...». 
На авансцені з’являється хлопчик, який пише листа до того, хто здійснює бажання. Хлопчик хоче, щоб в усіх людей на землі все було добре. Картина стрімко міняється – і присутні опиняються на небесах, де по сусідству живуть янголи і демони. Предводителька янголів Олівія живе у розкоші, але їй дуже дошкуляє спека від котлів і голосна музика від сусідів. Предводителям демонів – Люциферу й Мейз дуже хочеться дізнатися, що буде, якщо у янголів викрасти німби. Конфлікт між «добрими» сусідами розгоряється та припиняється вибухом, через який всі опиняються на землі, серед звичних людей, де немає розкоші й пекельних вечірок. Саме тепер і починається ця історія. 
Олівія опиняється у бібліотеці, цар пекла разом із Мейз – на смітнику, у компанії безпритульних, янголи, наче не помітивши втрати предводительки, виконують щоденні завдання – то відшукати шлях до серця, то закохувати пари, а от чорти працюють у компанії «Життя – це мрія», де виконують людські бажання. Й Олівія, й Люцифер, й Мейз прагнуть повернутися на небеса й жити у звичному для себе стилі й ритмі. Вони об’єднуються у пошуку рішення, і Мейз несподівано міняється на краще, вона знаходить листа хлопчика (що писав його у пролозі вистави) і помічає у ньому стільки доброти, що це впливає на неї самим несподіваним чином. Олівія ж навпаки опиняється у полоні зверхності, пихатості, своїх власних бажань. Мейз дає вибір Олівії й Люциферу – змінитися чи залишитися на боці зла. Їх вибір і стає їх кінцем. 
І знову несподіваний поворот – відеоряд, де звичайні перехожі – люди похилого віку, маленькі діти розповідають про свої мрії. 
Чи варто говорити, що вечір вражав не лише інтригуючою драматургією, незвичною режисурою, цікавими сценічними рішеннями й чудовою акторською грою, але й бездоганною хореографією та прекрасним вокалом. Вокально-хореографічні постановки «Твої гріхи», «People help the people», «Mama knows best», «Човен» зривали у залі бурхливі аплодисменти, як і хореографічні номери «Танець янголів» і «Кружить» у виконанні танцювального колективу старших курсів. Вірні своїм традиціям митці продумали й точно вивірили кожний рух, жест, репліку. Тонкий гумор, глибокий філософський підтекст дійства, видовищність і драйв подарували гостям свята незабутні враження, але й змусили замислитися. 
«Непереборне бажання зробити світ кращим живе в кожному з нас», – впевнена команда інституту, цією тезою вона й завершила свою історію. А наостанок – ще один сюрприз – прем’єра нового гімну «ЕіУ – це життя, а не мить».