Новини ЕІУ

Кар’єрні лайфхаки

Уже традиційно студенти-управлінці персоналом ННІ економіки і управління нашого університету, відслідковуючи новітні тренди на ринку праці, відвідали щорічний захід від Stud-Point – «Імпульс-2016», який поєднав кар’єрний форум, серію тренінгів, майстер-класів і презентацій від представників роботодавців.  

На форумі із керівниками та HR-менеджерами провідних компаній України, з помітним превалюванням підприємств сфери ІТ-технологій, телекомунікацій, фінансового сектору і крупних виробників харчової промисловості, студенти нашого університету дискутували стосовно першочергових запитів із обох сторін: діючих програм стажувань і можливостей їх проходження без відриву від навчання; перспектив розвитку кар’єри випускників ВНЗ, особистих і професійних вимог до них; порад щодо самопрезентації на співбесідах.

З-поміж десятка навчальних івентів, що пропонувались організаторами, увагу ейчарів привернув тренінг «5 секретів спеціаліста, за яким «полюють» компанії» від Сергія Новікова – власника авторської школи «TheBestWorker», яка надає психологічні консультації та коуч-підтримку персоналу бізнес-структур та індивідуальним замовникам. Досвідчений фахівець із поведінкового менеджменту пояснив причини, чому одна людина довго не може знайти роботу, а іншу компанії розшукують самі, та провів лайф-коуч із присутніми. Не меншу зацікавленість у студентів викликав тренінг Анни Шемчук – співробітника міжнародного кадрового порталу HeadHunter, який понад 15 років працює на ринку Інтернет-рекрутменту, про технології вибору HR-менеджерами «вдалих» претендентів на вакантні посади та правила оформлення ділової документації пошукачів роботи, а також інтенсив-курс SMM для початківців і персонального брендінгу від лідера SMM-агентства «Hashtag» Андрія Гонковського.

За активність у конкурсній частині заходу управлінці персоналом були нагородженні приємними подарунками від компанії Nestle.

Ярмарки вакансій від Stud-Point із роками зазнали вагомих трансформацій. Зі стандартних виставок компаній-роботодавців вони перетворились на освітній марафон нової формації – інтерактивну платформу для різнопланових комунікацій професіоналів із молоддю, тож студенти Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ із властивою їм схильністю до освітніх новацій не могли не стати її учасниками.