Новини ЕІУ

Для амбітних профі

Участь студентів у міжнародних програмах стажувань – звичайна практика стимулювання академічної мобільності у європейських вишах, яка набуває обертів і в Україні. Лідером серед провайдерів подібних послуг за кордоном є організація AIESEC, яка об’єднує амбіційну молодь зі 126 країн світу, пропонуючи їй програми розвитку професійних, організаційних і мовних навичок.

Студентка спеціальності «Управління персоналом та економіка праці» Навчально-наукового інституту економіки і управління Тетяна Радчук пройшла всі етапи конкурсного відбору: співбесіди з представниками AIESEC на оцінювання рівня знань із англійської мови, поведінкової активності та креативності мислення, ділове інтерв’ю з приймаючою стороною, і, як наслідок, зарахована до лав стажерів соціальної програми «Global Playground» в Грузії.

Впродовж місяця наша студентка разом із 16 студентами із Китаю, Індонезії, Єгипту, Ірану, Індії та Тунісу викладали іноземні мови у навчальних закладах Тбілісі (обов’язкова умова – використання інтерактивних методів навчання), виступали координаторами освітньо-розважальних івентів для дітей, проводили презентації власних культур і традицій учасникам інтернаціональної команди. Її напарником був її індонезійський колега – студент-управлінець персоналом, тож обом випала нагода обмінятись набутими знаннями за професією, враховуючи особливості європейської та азіатської моделі HR-менеджменту, порівняти і знайти безліч спільностей в програмах навчальних дисциплін за фахом у ВНЗ двох країн.

У вільний від викладацької роботи час Тетяна з іншими стажерами встигли побувати у різних куточках Грузії – країни з самобутньою історією, неймовірними ландшафтами, традиційною кавказькою гостинністю і унікальним кліматом, при якому за місяць компанія «відчула на собі» зміну одразу чотирьох сезонів: від туманного Кутаісі, засніжених гірськолижних курортів Гудаурі та Бакуріані до «квітучої» Кахетії та чорноморської «перлини» Грузії – Батумі із заїздом до Туреччини.

Волонтерська діяльність, мовний «expirience», налагодження комунікацій в «international group», тренінг-менеджмент і досвід публічних презентацій – це той мінімум, який Тетяна Радчук як майбутній ейчар може зазначити у своєму резюме. Приємним для колективу ННІ економіки і управління є той факт, що керівництво AIESEC запропонувало Тетяні займатись проектами стажування іноземців в Україні. Тож сподіваємось, що подібний челлендж стане для нашої вихованиці платформою для реалізації її професійних здібностей.