Новини ЕІУ

Дорогоцінний обмін досвідом

24 лютого 2014р. яскраво та незвичайно розпочався другий семестр для студентів напряму підготовки «Менеджмент та адміністрування» та викладачів кафедри менеджменту інституту ЕіУ. Протягом десяти днів вони проходили стажування на Каунаському гуманітарному факультеті Вільнюського університету Литовської республіки.

Лекційні заняття, котрі відвідали студенти, проводили найкращі викладачі університету. Індивідуальний підхід професорського колективу, актуальність питань, що розглядалися, позитивно вразили та надихнули на нові здобутки.

Окремо доцільно виділити традиції литовського університету: неформальне спілкування студентів з України з викладачами на кафедрі, надання слухачам можливості облаштувати на власний розсуд аудиторію, що стала «інкубатором» творчих ідей та місцем, де народжуються та реалізуються найсміливіші проекти.

Під час стажування українські студенти покращили знання англійської, адже саме вона стала мовою аудиторного спілкування.

Практичні заняття проходили у бібліотеці Вільнюського університету та на заводі з виробництва алкогольної продукції в Каунасі.

Однак студенти не лише навчалися, заняття поєднували з відпочинком: під час екскурсії до Вільнюсу ознайомилися з містом, відвідали Історичний музей, пригадали про спільну історію, відкрили для себе литовську культуру, традиції.

Особливої подяки заслуговують організатори стажування від литовської сторони: професор Віргінія Юрєнєнє, декан факультету, докторанти, студенти.

Найближчим часом чекаємо на стажування першу групу литовських студентів.