Новини ЕІУ

У атмосфері 60-их

Студенти першого курсу Навчально-наукового інституту економіки і управління спеціальності «Економіка» відвідали музей шістдесятництва, де поринули в атмосферу минулого століття. Музей шістдесятництва – філію Музею історії міста Києва – створено за ініціативою громадської організації з аналогічною назвою. Основу колекції музею складають приватні зібрання українських шістдесятників-дисидентів. В експозиції представлено мистецькі твори талановитих і самобутніх художників (живопис, графіка, скульптура, екслібрис, аплікація, плакат), зразки самвидаву, тематична бібліотека (українські та зарубіжні видання), рукописи, унікальні фотографії та документи, особисті речі шістдесятників та інші предмети. Разом колекція нараховує до 30-ти тисяч предметів музейного значення.


Перелік тем, представлений в експозиції, надзвичайно багатий. Це – історичні передумови, суспільно-історична атмосфера в Україні на початку 1960-х рр.; періодизація і диференційна характеристика різних груп шістдесятників; література про шістдесятників (тогочасна в Україні та діаспорі); сучасний погляд на шістдесятництво (документи, статті, видання); діяльність Клубів творчої молоді; молодіжні літературно-мистецькі об’єднання та багато іншого.
В активі музею цікава експозиція, побудована на оригінальних документах і фотографіях шістдесятників, меморіальних речах героїв, високохудожніх творах митців. 
Студенти ННІ ЕіУ дізналися багато нового і цікавого про культурне життя. Вони вкотре переконалися, що Україна багата на видатних діячів та на неповторні історії минулого.