Новини ЕІУ

Фахово про харчову промисловість

29 травня до Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ завітав директор Інституту продовольчих ресурсів НААНУ, академік Сичевський Микола Петрович.
Микола Петрович - випускник нашого університету, відомий вчений-економіст та знаний фахівець вітчизняної харчової промисловості.

Академік Сичевський М.П. завітав до нас аби презентувати студентам і викладачам ННІ ЕіУ власну монографію "Харчова промисловість як основа продовольчої безпеки та розвитку держави", детально розповівши про зміст цієї фундаментальної праці. Він зупинився на питаннях парадигмальних зрушень і викликів у харчовій промисловості, місці України в досягненні світової продовольчої безпеки та у системі глобальної економіки.


Автор розповів про еволюцію розвитку харчової промисловості, її особливості, про взаємодію ресурсів та чинників її розвитку. Лектор висвітлив організаційно-управлінські аспекти розвитку харчової промисловості та сучасні драйвери її розвитку. Микола Петрович детально зупинився також на соціальних та просторових аспектах функціонування підприємств харчової промисловості. Особливе зацікавлення студентів і викладачів інституту ЕіУ викликали питання розвитку харчової промисловості в умовах посилення міжнародних інтеграційних процесів та стратегічних орієнтирів її розвитку.

Зазначимо, що з монографію можна ознайомитися у науково-технічній бібліотеці НУХТ, адже Микола Петрович презентував 30 екземплярів книги нашому університу в цілому і, зокрема, бібліотеці та кафедрам Навчально-наукового інституту економіки і управління.
Впевнені, що монографія буде корисною для викладачів, а молоде та прогресивне покоління студентів ЕіУ, ознайомившись з цією працею, значно розширить свій кругозір щодо харчової промисловості та її місця у продовольчій безпеці та розвитку держави.