Новини ЕІУ

У пошуках вирішення проблем управління та економіки підприємств

23-24 квітня в НУХТ працювала ХV Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми управління та економіки підприємств в сучасних умовах», організована кафедрою економіки праці та менеджменту Навчально-наукового інституту економіки і управління.

У центрі уваги учасників наукового заходу були управління розвитком суб’єктів господарювання в умовах забезпечення продовольчої безпеки, управління стратегічним розвитком підприємств в умовах глобалізації економіки, новітні технології в управлінні персоналом підприємств.

Відкриваючи пленарне засідання, завідувач кафедри економіки праці та менеджменту ННІ ЕіУ Тамара Березянко тепло привітала науковців й наголосила на важливості й необхідності проведення подібних заходів, де визнані корифеї науки презентують результати своїх досліджень, а молодь, у свою чергу, ділиться своїм баченням вирішення нагальних проблем, що стоять перед економікою України, й світових викликів.

Про інноваційні технології в АПК йшлося у ґрунтовній і цікавій доповіді професора, доктора технічних наук, заслуженого винахідника України Юрія Кузнєцова. Головний спеціаліст департаменту продовольства Міністерства аграрної політики та продовольства України Тетяна Стародуб розповіла про поточний стан і перспективи харчової промисловості України. Директор Органу сертифікації персоналу Української асоціації якості Юрій Кабаков зосередив увагу присутніх на важливості навчання та акредитованої сертифікації персоналу у сфері систем менеджменту.

Далі науковці працювали у секціях «Управління розвитком суб’єктів господарювання в умовах забезпечення продовольчої безпеки», «Управління стратегічним розвитком підприємств в умовах глобалізації економіки» та «Новітні технології в управлінні персоналом підприємств».