Новини ЕІУ

Розглядаємо актуальні питання економіки

21 листопада в університеті розпочала роботу VІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової і переробної галузей АПК», організована кафедрою економіки і права Навчально-наукового інституту економіки і управління за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України та ННЦ «Інститут аграрної економіки» Національної академії аграрних наук України.

Відкрив роботу наукового зібрання завідувач кафедри економіки і права ННІ ЕіУ, доктор економічних наук, професор Анатолій Заїнчковський, тепло привітавши учасників конференції й побажавши наснаги й успішного, конструктивного творчого діалогу.

У рамках пленарного засідання виступили заступник директора департаменту продовольства, начальник відділу підакцизної продукції Міністерства аграрної політики та продовольства України Людмила Хомічак із доповіддю «Формування та реалізація державної політики у сфері виробництва харчових продуктів», генеральний директор асоціації «Укроліяпром» Степан Капшук, який розповів про позиції олійно-жирової галузі України, поточні тренди та перспективи її розвитку, та доктор економічних наук, професор, член-кореспондент НААН України, заступник директора з наукової роботи ННЦ «Інститут аграрної економіки» Микола Пугачов, у виступі якого йшлося про інтеграцію агропродовольчого сектора України в світову економіку.

Обговорення актуальних питань функціонування та розвитку суб’єктів господарювання, проблем ресурсної, інноваційно-інвестиційної, фінансової, управлінської та зовнішньоекономічної діяльності підприємств учасники конференції продовжили у секціях «Сучасні тенденції розвитку підприємств харчової промисловості», «Ресурсне забезпечення діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК», «Конкурентоспроможність підприємств харчової промисловості в умовах глобалізації економіки», «Інноваційно-інвестиційне забезпечення ефективного функціонування підприємств харчової і переробної галузей АПК», «Управління результативністю діяльності підприємств харчової промисловості», «Управління фінансово-економічною безпекою підприємств харчової та переробної галузей АПК».

22 листопада, після завершення секційних засідань, учасники наукового зібрання підвели підсумки своєї дводенної роботи.