Новини ЕІУ

Наукові дискусії на 84 Міжнародній науковій конференції НУХТ

23 і 24 квітня у Національному університеті харчових технологій відбулася 84 Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті».

Програмою роботи конференції було передбачено обговорення наукових здобутків молодих вчених та студентів Навчально-наукового інституту економіки і управління на секціях "Економіка та управління" і "Обліково-фінансова діяльність" за такими підсекціями: "Економіка підприємств харчової промисловості", "Сучасні методи управління підприємствами харчової промисловості", "Міжнародна економіка", "Управління персоналом та економіка праці", "Маркетинг", "Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності", "Облік, аналіз та аудит на підприємствах", "Фінанси", "Економічна теорія", "Ділова англійська мова та міжнародна комунікація".

Зокрема, на секції фінансів було обговорено важливі питання оптимізації податкового навантаження та новації Податкового кодексу України, формування державного боргу та ролі міжбюджетних трансфертів у формуванні доходів місцевих бюджетів тощо. Жваву дискусію учасників конференції викликала тема перспектив розвитку фінансового ринку України в сучасних умовах, а також участі у ньому страхових компаній з іноземним капіталом. За результатами роботи було визначено, що кращі наукові результати представили у своїх доповідях студенти спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» Наталія Міндер, Ганна Бихкало, Юлія Цвіль та Валентина Ярина.

Також варто відмітити активність кафедри фінансів у профорієнтаційному напрямі. Так, у роботі секції взяли участь та виступили з доповідями троє учнів Технічного ліцею Шевченківського району міста Києва.

Цікаво та у жвавій дискусії відбулося засідання підсекції "Міжнародна економіка". Студенти спеціальності "Міжнародні економічні відносини" намагались розв'язати нагальні міжнародні економічні проблеми, доповіли про актуальні питання сутності людського капіталу як об'єкту інвестування, розвитку освітніх систем у різних країнах. Кращими доповідями на цій підсекції було визнано виступи Анастасії Давидюк, Дар'ї Зимухи і Яни Михайлової. 

У процесі дискусій у підсекції "Облік, аналіз та аудит на підприємствах" були висвітлені актуальні питання обліку та оподаткування підприємств харчової промисловості, зокрема, розглянуті основні зміни до законів України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" і "Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність", досліджені основні напрями реформування аудиторської діяльності в Україні, доповідачами був проведений грунтовний фінансово-економічний аналіз різних підприємств харчової промисловості та визначені основні напрямки підвищення ефективності їх діяльності. Кращими було визнано виступи студентів спеціальності "Облік і оподаткування" Наталії Волошко і Катерини Чави.  

Під час роботи підсекції "Економіка підприємств харчової промисловості" були обговорені актуальні питання сьогодення у сфері ефективного функціонування підприємств. Серед доповідачів були молоді викладачі, аспіранти, студенти різних курсів. За кращі виступи було відзначено студентів спеціальності "Економіка" Наталію Демченко, Олега Германа та аспірантку Ганну Берсєнєву.

У підсекції "Маркетинг" розглядалися актуальні питання у сфері маркетингової діяльності підприємств харчової промисловості. Приділялося багато уваги практичним дослідженням в області новітніх маркетингових технологій: dark-маркетингу, нативній рекламі, love-маркетингу. Обговорювали прийоми психологічного впливу на поведінку споживачів інструментами маркетингу. Учасники відмітили, що найцікавішими були доповіді студентів спеціальності "Маркетинг" Анастасії Долюк, Світлани Колодюк, Наталії Войтович та Ірини Кальненко.

Дякуємо учасникам конференції за плідну роботу, ґрунтовну наукову дискусію та бажаємо подальших творчих звершень!