Новини ЕІУ

Аналізуємо тренди HR 2017

Викладачі кафедри управління персоналом та економіки праці ННІ ЕіУ Олена Безпалько і Юлія Гринюк досліджували глобальні HR-тренди 2017, які кожного року визначаються за результатами досліджень міжнародної компанії Deloitte в 140 країнах, у тому числі в Україні.   

Експерти Deloitte поділились з учасниками – HR-спеціалістами та представниками бізнесу історіями з життя їх українського офісу, що відповідає світовим тенденціям. Очільник напрямку консультаційних послуг в управлінні персоналом Андрій Булах розповів про принципи роботи «бірюзових» компаній, досвід впровадження корпоративних цінностей та їх поширення серед співробітників (тренд №1. Організація майбутнього).

Керівник напрямку інновацій (Deloitte Garage) Павло Пластовець наголосив на необхідності використання в HR методу дизайн-мислення та безперервного навчання персоналу (тренд №2. Кар’єра і навчання).

Ангела Поддубна, керівник департаменту розвитку талантів, описала, як її команда формує систему EVP для співробітників (тренд №3. Залучення талантів та тренд №4. Досвід працівників).

Фахівці із корпоративної соціальної відповідальності і сталого розвитку Катерина Юрченко та Ольга Чернігевич презентували тренд № 9. «Різноманіття та рівні можливості» на прикладі однієї з численних соціальних ініціатив Deloitte – корпоративного акселератора соціальних стратапів Up2Start, а старший спеціаліст з розвитку бренду роботодавця Анастасія Овчаренко представила тренд №10 «Майбутнє роботи» з огляду на власний досвід роботи зі студентами та редизайн робочих місць, враховуючи активне впровадження робототехніки і штучного інтелекту.  

Колектив управлінців персоналом Навчально-наукового інституту економіки і управління дякує компанії Deloitte за традиційно зразковий рівень організації ділових зустрічей та велику кількість практичних кейсів, які будуть використані у навчальному процесі для студентів-ейчарів.