Новини ЕІУ

Ділимося гарячими враженнями від Erasmus+

У лютому цього року студентка спеціальності «Маркетинг» Навчально-наукового інституту економіки і управління Катерина Москаленко взяла участь у конкурсі за програмою студентського обміну Erasmus Plus. Ця програма заснована на договірних умовах між Національним університетом харчових технологій та Вроцлавським економічним університетом (EUW, Польща). Для участі у програмі необхідно було мати сертифікат підтвердження рівня володіння англійською мовою не нижче В2 та подати заявку в нашому університеті на участь у конкурсі. Успішно подолавши усі етапи конкурсного відбору, наша студентка відправилася до Польщі збагачувати свої знання та здобувати новий досвід.

Катерина розповідає, що прийом у Польщі, а саме у Вроцлаві, був дуже теплим. Ще, коли вона була в Україні, їй призначили ментора – студента з нового університету, який по прибуттю в Польщу допомагав швидше адаптуватися до місцевих особливостей як в університеті, так і у місті. Цікаво, що  у перші дні по прибуттю, студенти приймаючого університету організовують Orientation Days – це 4-5 днів так званого знайомства всіх Erasmus-студентів, включаючи різноманітні ігри, конкурси, екскурсії по місту, концерти та тематичні вечірки – це неймовірна можливість знайти нових друзів з різних куточків світу.

Перші два тижні навчання усі студенти мали можливість відвідувати будь-які дисципліни, після чого обирали саме ті дисципліни, які сподобалися найбільше. Навчання проходило повністю англійською мовою (рівня В2 цілком достатньо для повноцінного розуміння та засвоєння нових знань). Наприкінці семестру кожен студент обов’язково здає власний проект з кожної дисципліни. На оцінку також впливає і активність під час семінарів та лекцій.

Потрібно сказати, що місцеві студенти дуже енергійні, а головне чудові організатори. Вони неодноразово організовували для Erasmus-студентів цікаві екскурсії до історичних і мальовничих куточків Польщі, походи в гори та печери, а також відвідування опери. Поза університетським життям на кожного учасника чекають незабутні подорожі. Крім Польщі, для вас відкрита вся Європа. По закінченню програми Erasmus Plus усі студенти, які успішно закінчили семестр, отримали сертифікат про проходження програми, а також Transcript of Records – документ з оцінками, що підтверджує прослуховування певної кількості годин з відповідною кількістю кредитів.

Катерина ділиться, що найголовніше, що вона отримала після участі у програмі Erasmus Plus у Польщі, – це великий досвід спілкування англійською мовою, нові знайомства, незабутні емоції та відчуття, а також закликає усіх студентів завжди рухатися вперед і використовувати для цього можливості професійного розвитку, що надаються Навчально-науковим інститутом економіки і управління. 

Нагадаємо, що зараз в інституті ЕіУ триває конкурс на навчання за програмою Еразмус+ у Щецинському університеті (м.Щецин, Польща)