Новини ЕІУ

Техніки управління персоналом в IT

Управлінці персоналом Навчально-наукового інституту еконономіки і управління в процесі навчання знайомляться зі специфікою своєї професії у різних напрямках бізнесу, серед яких – затребувана сфера ІТ. Нещодавно освітній проект Ukrainian generation організував для студентів та випускників київських вишів Recruitment Day, де HR-спеціалісти ІТ-компаній, айтішники провідних роботодавців країни та експерти з працевлаштування давали їм практичні поради з пошуку роботи та підбору персоналу на ринку інформаційних технологій. Місце для зустрічі символічне – інноваційний парк UNIT.City, унікальна екосистема для IT-інкубаторів, акселераторів, хай-тек стартапів, якій немає аналогів в Україні за масштабами, креативом і вартістю (200 млн. доларів).  

Протягом 5 годин студенти-управлінці персоналом інституту ЕіУ брали участь у серії майстер-класів щодо рекрутингу, побудови кар’єри і soft skills працівників IT, тайм-менеджменту, генерації інноваційних ідей і технологій, запуску стартапів, управління талантами в IT-командах, каналів пошуку і хантінгу ІТ-кандидатів від фахівців KMPG, Support Your App, Head Hunter, Райфайзен Банку Аваль, Ubisoft, комп’ютерної академії «ШАГ», GlobalLogic. В другій половині івенту ейчари цих компаній виступили модераторами, які оцінювали учасників під час вирішення бізнес-кейсу та співбесід у форматі спіддейтингу.

Одночасно зі зростаючою популярністю IT українські високотехнологічні підприємства все більше потребують професійних ІТ-рекрутерів, які із тисячі резюме і профайлів знайдуть «саме того» програміста, дизайнера, тестувальника чи системного адміністратора, та ІТ-HR, які володітимуть сучасними техніками управління специфічним контингентом персоналу і розумітимуться на бізнес-моделі ІТ-компаній (відділів, projects). Тож тепер студенти ННІ ЕіУ знають більше про те, як влаштована ця індустрія, за що колектив кафедри управління персоналом та економіки праці вдячний команді інноваційного містечка UNIT.City, проекту UGEN та спікерам.