Новини ЕІУ

Чому навчати ТОП-менеджерів

Сучасні директори все частіше доходять висновків, що ТОП-менеджерів треба навчати. Конкуренція ринків та індустрій, нові виклики та підходи до управління компаніями даються взнаки і вимагають від «лідерів думок» завжди тримати руку на пульсі. Чому, як і де навчати ТОПів стає нарізним питанням для HR-спеціалістів. Студенти спеціалізації «Управління персоналом та економіка праці» Навчально-наукового інституту економіки і управління були запрошені дізнатись про це більше на засіданні HR-кав’ярні в Академії ДТЕК.

Хедлайнером заходу став Ігор Степанов, відомий бізнесмен, засновник бренду Sicore, Української асоціації візуальної індустрії, продюсер арт-проектів «Втілюючи місію. Мистецтво і бізнес» та Inspare, автор бізнес-гри «Basic Business Formula Game», СЕО в консалтингу. Ігор розповів про свій шлях «проб і помилок» в бізнесі, важливість корпоративної культури, яка перетворює окремих штатних співробітників в команду, про інструменти мотивації управлінців до навчання, зокрема, у форматі форуму ТОПів, та роль ейчара в цьому як ментора.    

Тренери Академії ДТЕК провели з учасниками груповий брейнштром і з’ясували, чому ТОПи не бажають вчитись; презентували світові тренди навчання з практики Google, Tesla та українські - від класичного MBА до альтернатив, якими є внутрішньокорпоративні освітні програми.

Управлінці персоналом ННІ ЕіУ зазирнули за куліси Академії та почули, як відбувається процес навчання ТОП-менеджерів компанії за програмами «Енергія лідера», «Енергія знань» і про тонкощі їх розробки ейчарами: складання навчальних модулів; залучення спікерів та бізнес-шкіл до співробітництва; організація стажувань в кампусі французького інституту INSEAD та провідних енергетичних компаніях Європи. Варто зауважити, що участі керівників ДТЕК у таких програмах передує їх оцінка, за результатами якої визначається склад учасників (деякі з них чекають на оффер не один рік), а дипломні роботи є реальними бізнес-проектами, що реалізуються компанією. 

Колектив кафедри управління персоналом та економіки праці інституту ЕіУ вдячний команді ДТЕК за можливість долучитись нашим студентам до авторитетної HR-спільноти. Для них це ефективний мікс фахових інсайтів, інтерактивного спілкування з експертами та нетворкінгу.