Новини ЕІУ

Як боротись з професійним вигоранням

Синдром професійного вигорання охопив третину співробітників компаній в країнах ЄС, що за приблизними підрахунками обійдеться їх урядам у 4% ВНП. В Україні кількість «професійно виснажених» працівників удвічі вища.

Робота в стилі «do or die», офісна рутина, авторитарність керівників, дисбаланс «work – private life», відсутність корпоративних програм мотивації – це неповний перелік причин такого стану речей, які студенти спеціалізації «Управління персоналом та економіка праці» ННІ ЕіУ з’ясовували із Президентом Європейської Федерації Коучів України Наталією Романенко. Пані Наталія плідно співпрацює у цьому напрямку з Microsoft Ukraine, Hilti, Adidas, PWC, Carlsberg, Ferrero, ДТЕК, INTERPIPE, Фондом Рената Ахметова «Розвиток України», тож має велику кількість реальних кейсів, якими поділилась із присутніми.

Студенти-управлінці ННІ ЕіУ дізнались, які категорії працівників є найбільш схильними до вигорання (СЕО, фронт-персонал, менеджери клієнтського сервісу і дистрибуції, юристи, соціальні робітники та викладачі, «процесні», «жертви» і «негативісти» різних професій); його симптоми (типові зміни в поведінці та психології співробітника, фізичні ознаки); негативні форми впливу на бізнес-процеси в компаніях; способи діагностики і профілактики, які успішно використовуються в західній HR-практиці, зокрема, «Колесо балансу», принцип Стівена Кові «90/10», складання персональних карт цілей кожного працівника.

Комунікації для ейчара – провідний формат роботи, тому напрацьовані в ході зустрічі інструменти і техніки боротьби із професійним вигоранням наші студенти зможуть активно використовувати на практиці: для створення комфортного робочого середовища та «виховання» ефективних команд.