Новини ЕІУ

Досліджуємо проблеми залучення іноземних інвестицій

30 жовтня у рамках наукового семінару «Інформаційна культура в сучасному світі», організованому  кафедрою міжнародної економіки ННІ ЕіУ, відбулося засідання круглого столу на тему «Проблеми залучення іноземних інвестицій в економіку країни».

Засідання круглого столу відкрила координатор - завідувач кафедри, професор Світлана Гуткевич. Учасниками круглого столу були представники підприємницьких структур, науковці, викладачі, аспіранти та студенти Навчально-наукового інституту економіки і управління.

З цікавими доповідями виступили гості круглого столу: Надія Кравченко, директор з корпоративних комунікацій групи компаній «Ефективні інвестиції», розповіла про особливості діяльності компанії «BEEHIVE», яка реалізує інноваційні проекти в Україні, після чого для присутніх була проведена дегустація якісного меду.

Ігор Гужва, заступник директора Інституту інформатизації та моделювання економіки Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, у своєму спітчі окреслив міжнародний досвід залучення іноземних інвестицій Туреччини та залучення інвестицій в Україну. Також з цікавими доповідями виступили викладачі, аспіранти та студенти Навчально-наукового інституту економіки і управління.

Про свою участь в науковому семінарі заявили близько шістдесяти учасників, серед яких представники Київського політехнічного інституту ім. Сікорського, Київського національного економічного університету ім. В. Гетьмана, Київського національного університету культури і мистецтв, Київської духовної академії та семінарії.

Підсумовуючи, варто додати, що тематика проведеного круглого столу є актуальною і має важливе значення для розвитку галузей економіки, адже залучення іноземних інвестицій – одне із вагомих джерел капіталу та інструментів управління національною економікою загалом.