Новини ЕІУ

Фінансовий погляд у майбутнє

19 жовтня студенти 2 курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» Навчально-наукового інституту економіки і управління стали слухачами лекторію «Якого кольору економіка майбутнього?».

Науковий захід розпочався із привітання учасників лекторію доктора економічних наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України, ректора «Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана» Дмитра Лук’яненка. Він наголосив, що сучасний стан розвитку світової економіки вимагає від суб’єктів господарювання об’єктивно необхідних кроків, направлених на оптимізацію всього соціально-економічного процесу, а також визначив, що зміни принципів та цілей ведення бізнесу є закономірним процесом розвитку будь-якої економічної системи. До привітання учасників наукового заходу також долучилися академік Національної академії наук України, Голова ради Національного банку України, завідувач кафедри регіоналістики і туризму «Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана» Богдан Данилишин, а також Міністр екології та природних ресурсів України Остап  Семерак.

Високий рівень представленого матеріалу на засіданні забезпечували Перший заступник Міністра фінансів України, Урядовий уповноважений з питань інвестицій Оксана Маркарова; заступник Міністра екології та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції (2015-2016рр.); представник компанії Ukrenergo Laboratories Станіслав Ігнатьєв; керуючий партнер Blockchain Lab, засновник Blockchain Art Hackaton Станіслав Под’ячев; керівник з розвитку Tesla Club Ukraine Богдан Рогаля та багато інших.

У ході лекторію було розглянуто питання циркулярної економіки, яка передбачає глобальне переосмислення відходів як доходів. Циркулярна економіка є найбільш ефективним засобом збереження природних ресурсів та підвищення рівня якості їх оптимального використання. Таке використання ресурсів у сучасних умовах є необхідної умовою зростання економічної системи.

Питання блокчейну привернуло чи не найбільше уваги студентів ННІ ЕіУ, адже стрімкий міжнародний розвиток криптовалют стимулює кожного вивчити основні закономірності функціонування даного фінансового активу. Блокчейн представляє собою послідовність транзакцій, тобто є розподіленою базою даних, яка підтримує перелік всіх блоків, при цьому постійно зростає. Особливої уваги дана система потребує в сучасних умовах використання криптовалюти Bitcoin, яка на відміну від інших грошових одиниць не має централізованого управління та емітентів.

Наукова дискусія щодо розглянутих на лекторії питань показала високий науковий рівень, як доповідачів, так і слухачів, що є підтвердженням актуальності та цінності заходів такого напряму для студентів-фінансистів ННІ економіки і управління.