Новини ЕІУ

Профіль посади рекрутера в міжнародних компаніях

У Навчально-науковому інституті економіки і управління 24 листопада відбувся майстер-клас для здобувачів освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» (бакалаври і магістри) від досвідченої рекрутерки міжнародної компанії GoIT Анастасії Мірошниченко.

Гостя на прикладах із власного досвіду продемонструвала різницю між посадами ресечера, рекрутера та ейчара у міжнародній компанії GoIT, яка протягом 7 років удосконалює IT-освіту в Україні, а тепер і за її межами (30+ країн онлайн, фізичні філії в Україні і Польщі, присутні на ринку праці в Європі, Північній Америці (штат Каліфорнія), Латинській Америці (Мексика), Румунії).

Рекрутерка детально розкрила актуальні питання майстер-класу: класифікація та особливості діяльності міжнародних компаній; ресурси якими користуються для пошуку кандидатів на міжнародних ринках; на що повинні звертати увагу рекрутери; що робити, коли кандидат відмовляється від посади; як не «вигорати» під час роботи; як працювати в умовах воєнного стану. Анастасія ознайомила здобувачів з цікавити практичними кейсами роботи рекрутера у міжнародній компанії GoIT.

Активну дискусію у здобувачів викликало питання щодо переваг та умов використання ресурсів ‒ company web-site при пошуку кандидатів, а саме: linkedin; djinny.co; dou.ua; robota.ua; work.ua; recruitika; skyworker.ai/; jooble.org.ua; non professional social networks (Facebook, Instagram etc); chats/groups/Telegram chats.

Позитивним результатом майстер-класу від гості для ейчарів стало нове бачення посади «рекрутер» ‒ вимог, обов’язків і переваг, постійного спрямування на мотивацію до самонавчання, самовдосконалення, саморозвитку, оволодіння новими творчими способами пошуку роботи в міжнародних компаніях.

Студенти і викладачі кафедри економіки праці та менеджменту ННІ ЕіУ щиро вдячні Анастасії Мірошниченко за цікавий, насичений професійними особливостями з рекрутингу майстер-клас. Сподіваємося на подальшу співпрацю та нові креативні зустрічі.